L'alumne de 13 anys que aquest dilluns al matí ha matat un professor i ha ferit quatre persones -dues professores i dos alumnes- del seu institut de Barcelona anava armat amb un matxet i una ballesta i portava un còctel Molotov, segons alguns testimonis, que no ha arribat a utilitzar. Els quatre ferits es recuperen "favorablement" a l'Hospital de Sant Pau.

El noi, que segons la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, hauria perpetrat l'acció a causa d'un brot psicòtic, ha arribat a l'Institut Joan Fuster de Barcelona -al barri de la Sagrera- amb retard, cap a les 9.15 hores del matí, armat amb la ballesta, el matxet i una motxilla amb un còctel Molotov.

L'adolescent ha trucat a la porta de la seva classe i ha disparat contra la professora de castellà quan aquesta li ha obert. Una alumna de la classe, filla de la professora ferida, ha acudit ràpidament a ajudar la seva mare, moment en el qual l'agressor li ha clavat el matxet a la cama. La vida de la professora i de la seva filla no corre perill, segons l'Hospital de Sant Pau, on han estat traslladades.

Posteriorment, segons alguns testimonis, el noi ha tret el còctel molotov de la seva motxilla -que havia muntat en una ampolla de cervesa- i ha amenaçat amb fer-lo esclatar, pel que els alumnes de la classe s'han espantat, han començat a xisclar i han intentat fugir.

La víctima és un mestre que feia dues setmanes que era al centre

El noi ha sortit de la classe on ha perpetrat aquest atac i ha pujat al primer pis, on diversos alumnes estaven també fora de les aules, a causa de la cridòria que procedia de la planta baixa.

L'estudiant s'ha dirigit llavors cap a un professor de ciències socials, natural de Lleida (Segrià) i que feia dues setmanes que era a l'institut com a substitut, i li ha clavat el matxet al tòrax, causant-li la mort.

Després de ferir mortalment aquest professor, el noi ha disparat indiscriminadament la ballesta i ha brandat el seu matxet aleatòriament, provocant lesions a una altra professora i un altre alumne, si bé l'estat d'aquests no corre perill.

Finalment, el noi ha estat reduït per un treballador de l'institut.

Rigau diu que el noi no havia tingut problemes de conducta

''És el pitjor que pot viure un centre educatiu''. Així de contundent ha estat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a l'hora d'explicar els fets succeïts aquest dilluns al matí a l'institut Joan Fuster de Barcelona. Rigau ha apuntat a un ''brot psicòtic'' com a possible causa de l'agressió. Ha explicat que el noi, de 13 anys, no havia tingut problemes de conducta ni existia cap sospita sobre la seva "malaltia mental". La consellera ha lamentat la mort del docent i ha expressat el seu condol a la família.

Duia una llista amb les persones que tenia com a objectiu

Segons fonts pròximes al cas, l'agressor, que vestia una caçadora d'estil militar, portava una llista sobre potencials objectius en la seva motxilla. Estava molt alterat i, en el moment de ser reduït delirava assegurant que sentia veus que li deien que havia de matar gent, segons diversos testimonis.

El treballador ha intentat calmar-lo i el jove ha explicat que des de feia setmanes sentia veus que l'animaven a matar els professors i els seus companys de classe.

Aquestes veus es van aguditzar diumenge a la nit, de manera que el noi ha anat aquest dilluns a l'institut amb retard, armat amb el matxet i la ballesta i amb el còctel Molotov amagat a la seva motxilla.

En el seu pupitre de classe hi havia dibuixats símbols nazis, com una creu gammada, segons les mateixes fonts.

Després de ser identificat i seguir sota custòdia policial al centre, el jove ha estat traslladat a un hospital de Barcelona per sotmetre's a un reconeixement físic, psíquic i psiquiàtric.