El govern grec va publicar un decret que obliga les entitats públiques a transferir les seves reserves en efectiu al Banc de Grècia per fer possible que l'Estat pugui fer front als seus problemes de liquiditat. Fonts governamentals van destacar que és un instrument utilitzat a diversos països de la UE. Concretament es tracta de les anomenades operacions de recompra (repos), que permeten a l'Estat demanar prestat per un màxim de 15 dies fons a organismes públics. Les empreses estatals transfereixen els fons al Banc de Grècia i després l'Estat els retorna a l'interès vigent de l'entitat grega.

Les fonts governamentals van destacar que les entitats públiques poden col·locar les reserves a un interès més lucratiu, ja que el Banc de Grècia ofereix un rendiment del 2,5%, davant de l´1% de la banca comercial. Del decret queden exclosos els fons de pensions i algunes empreses estatals. També s'exclouen els organismes que necessiten les reserves per a pagaments immediats. El decret té un efecte retroactiu del 17 de març, quan es van fer les primeres operacions d'aquest tipus amb què el Govern d'Alexis Tsipras està afrontant els problemes immediats de liquiditat. Entre les entitats que han prestat ja diners hi ha el metro d'Atenes, amb 150 milions, la prefectura d'Àtica, que va transferir 110 milions, o l'Agència d'Ocupació, que va prestar 80 milions.

La CE va afirmar que les negociacions amb Grècia «s'han intensificat» i que les institucions i les autoritats gregues es reuniran de nou avui per avançar en l'elaboració d'un pla de reformes. «El treball continua a nivell polític i tècnic. Com havíem reclamat dijous, el treball s'ha intensificat ara», va assenyalar la CE.