La policia francesa ha desbaratat un atemptat que tenia com a objectiu una o dues esglésies, en aturar a París de manera fortuïta el presumpte terrorista, un estudiant d'electrònica algerià que rebia ordres des de Síria i al qual es responsabilitza de l'assassinat d'una dona diumenge.

Les autoritats franceses van presentar ahir aquesta operació policial, que es va obrir el mateix diumenge, quan el sospitós, identificat amb el nom de Sid Ahmed Ghlam, de 24 anys, va trucar als serveis d'urgència perquè estava ferit de bala. Els policies van sospitar des del principi de la versió d'aquest home, que explicava que s'havia disparat accidentalment quan intentava desfer-se de les moltes armes que tenia llançant-les des d'un pont al riu Sena. El fiscal de París, François Molins, va explicar ahir que els agents van trobar entre el seu cotxe i el seu domicili un veritable arsenal format per quatre fusells kalàixnikov, pistoles i abundant munició, a més d'armilles antibales, 2.000 euros en efectiu, i material informàtic i de telecomunicacions. Entre els documents trobats, hi havia a més textos manuscrits "amb objectius potencials" per a la comissió d'atemptats, i altres en àrab sobre Al-Qaida i Estat Islàmic (EI).

L'anàlisi del material informàtic ha permès recuperar comunicacions que va tenir amb un interlocutor a Síria, amb el qual parlava de les modalitats per atemptar, i que li va fixar com a objectiu esglésies. Ell mateix, segons el fiscal, havia fet recerques sobre esglésies a Villejuif, ciutat propera a París.

Les nombroses pistes deixades van portar els investigadors a relacionar Ghlam amb l'assassinat de diumenge d'una dona que va aparèixer amb un tret a l'interior del seu vehicle, que s'havia incendiat en un carrer de Villejuif. La pistola de la qual va sortir la bala era una de les que tenia el sospitós, que a més havia deixat el seu ADN al cotxe de la víctima, Aurélie Châtelain, professora de gimnàstica de 32 anys, amb una filla de 5, i originària del nord de França. Imatges de videovigilància i flaixos dels radars de les rondes del perifèric de París van confirmar que Ghlam havia estat el matí del crim a la zona, i que havia recorregut en cotxe el trajecte entre aquesta ciutat i el seu domicili. El fiscal no va donar detalls de per què va ser assassinada Châtelain ni va confirmar els rumors que el presumpte terrorista havia volgut robar-li el cotxe i va acabar amb dos trets a la cama després que la seva temptativa es frustrés.