Un jutge de Barcelona ha condemnat a penes que oscil·len entre un any i un any i mig de presó tretze joves per muntar barricades, atacar oficines bancàries i llançar objectes a la policia durant tres dies consecutius de manifestacions contra el desallotjament del centre okupa de Can Vies.

Segons van explicar ahir fonts judicials a l'agència Efe, el titular del jutjat penal número 28 de Barcelona ha condemnat vuit dels acusats a una pena d'un any i mig de presó -per un delicte d'atemptat i un altre de desordres- i cinc més a un any -per un delicte d'atemptat-, davant dels cinc anys i deu mesos de presó que sol·licitava la fiscalia.

En la sentència, el jutge imposa als acusats la pena mínima prevista pels dos delictes, en contra del criteri del fiscal, que sol·licitava 3 anys i 10 mesos de presó per atemptat i 2 anys per desordres. Segons la sentència, en els dos casos s'imposa la pena mínima prevista en cada delicte perquè, en el cas d'atemptat, no es pot imposar l'agreujant que llancessin objectes contundents, mentre que en el de desordres s'estima que, dins la gravetat del delicte, el seu impacte va ser menor.

En la sentència, el jutge dóna credibilitat a la versió dels Mossos, el relat dels quals és l'única prova que incrimina els acusats.

El jutge arriba a precisar en la seva sentència que només té dues opcions, creure's la versió policial o considerar que és falsa, ja que està convençut que no existeix risc que els agents es confon- guessin a l'hora d'identificar-los. Davant la disjuntiva de si els Mossos van mentir o van dir la veritat, el jutge s'inclina per concloure que la policia no menteix, per la qual cosa condemna els acusats.

Això no obstant, els condemnats, alguns dels quals ja han anunciat que tenen la intenció de recórrer, podrien acabar evitant l'ingrés a la presó en ser la pena inferior als dos anys.