Els Mossos d'Esquadra investiguen un acte vandàlic protagonitzat per un grup d'adolescents d'Alpicat al Segrià, que divendres a la tarda va llançar un artefacte amb àcid que va explotar a les portes de l'església Sant Bartomeu del municipi. En aquell moment hi havia una trentena de nens fent catequesi i una dona va resultar ferida amb cremades. La víctima és una dona d'uns 70 anys que s'encarrega del manteniment de l'església. Va sortir en sentir crits i cops de porta i va ser aleshores quan es va produir l'explosió. Segons van confirmar els Mossos, els adolescents van llançar una ampolla que contenia trossos de paper d'alumini amb una barreja de productes químics, entre els quals àcid sulfúric.

La dona va patir cremades lleus als peus, el pit, la cara i el cap i va ser traslladada a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. L'explosió també va atemorir la trentena que nens que feien classe per preparar la comunió, els catequistes i el sacerdot que els acompanyava.

L'alcalde d'Alpicat, Pau Cabré, ha explicat que els joves, que només tenen 13 i 14 anys, ja són coneguts per altres actes vandàlics però cap tan greu com aquest.