L'atracció de la Feria de Abril de Barcelona en què divendres a la nit van quedar ferides dues persones va ser revisada dijous passat, segons va assegurar Francisco Bernal, portaveu de la Federació d'Entitats Andaluses a Catalunya (FECAC). Bernal va dir que tot semblava indicar que les dues persones ferides van sortir projectades de l'atracció i que van caure a terra, però va assegurar que no estava confirmat que els cinturons de seguretat de l'atracció no funcionessin en el moment de l'accident. L'atracció, denominada Rana Show, és una de les habituals de la Feria de Abril de Barcelona i consisteix en una sèrie de braços articulats que baixen i pugen a mesura que dóna voltes la plataforma central a la qual van unides les esmentades extensions.

Sobre l'estat de la persona ferida de més gravetat, Bernal va dir que es trobava estable i que la FECAC s'havia posat a disposició de les famílies de les dues ferides.

El succés es va produir cinc minuts abans de les dotze de la nit, quan dues dones van patir un accident quan estaven en una atracció de la Feria de Abril, que se celebra al recinte del Fòrum. Una dona de 28 anys va sortir disparada de l'atracció i en la caiguda va patir ferides i va ser traslladada a l'Hospital del Mar de Barcelona amb un traumatisme cranioencefàlic i una fractura al peu. La dona anava acompanyada de la seva germana, de 19 anys, que va ser atesa pels serveis mèdics de la mateixa fira per una contusió.

Els Bombers de Barcelona, després d'una inspecció de l'atracció, van determinar que havia fallat la balda de seguretat i la van precintar. La Guàrdia Urbana de Barcelona, després de rebre l'informe dels Bombers, va decidir imputar el propietari de l'atracció per ocasionar lesions greus i va quedar a l'espera de l'informe definitiu de Bombers i de les diligències judicials que es puguin derivar d'aquest cas.

Més casos

No és la primera vegada que es produeix un accident similar. El 16 de juliol de 2010 una noia de 15 anys va morir i altres tres adolescents van resultar ferits al parc d'atraccions del Tibidabo de Barcelona quan el braç articulat de l'atracció "El Pèndol" es va trencar. Un altre cas semblant es va produir al municipi de Villacañas (Toledo) quan tres joves d'entre 20 i 31 anys van morir en sortir disparats d'una atracció de la fira que s'havia organitzat en motiu de les festes del poble.