Tres ciutadans russos han estat detinguts pels Mossos d'Esquadra acusats d'extorquir un compatriota seu resident a Badalona, al qual van exigir un milió d'euros. Els delinqüents van arribar amb avió des de Rússia i pretenien tornar al seu país l'endemà, una vegada haguessin aconseguit els diners que li van demanar a l'empresari. Els Mossos d'Esquadra van començar les investigacions després d'una denúncia de l'empresari del sector tecnològic i amb empreses a diversos països.

La víctima va explicar que, en sortir de casa amb la família, es va trobar amb un grup de delinqüents d'origen rus que el vigilaven. L'empresari va aprofitar el moment en què va arribar el taxi que havia de recollir la seva família per trucar els Mossos.

Davant aquesta situació, els extorsionadors van decidir anar-se'n, però minuts després el van trucar per telèfon per dir-li que eren professionals i que, encara que no portaven armes a sobre, no desistirien fins a aconseguir els diners. Els delinqüents van intentar confondre l'empresari assegurant-li que sent tots russos la policia catalana no faria res i no els podrien detenir.