La xifra de morts en el terratrèmol de 7,8 graus que va sacsejar Nepal dissabte supera els 4.000 i el de ferits suma més de 7.000, mentre un nombre indeterminat de persones segueixen desaparegudes, han informat avui fonts oficials.

El Ministeri de l'Interior va indicar que el nombre de morts és de 4.252, segons han informat mitjans locals....

Aquest és el pitjor terratrèmol en la història recent del Nepal i un dels més forts des de fa deu anys a la regió, quan un sisme va provocar una tragèdia que va causar més de 84.000 morts al Caixmir indi i pakistanès.

Nombrosos governs i organitzacions han expressat la seva solidaritat amb Nepal.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va anunciar que l'organització està preparant "un gran esforç" per assistir als nepalesos.

"Nacions Unides està donant suport al Govern del Nepal en la coordinació de les operacions internacionals de recerca i rescat i està preparant-se per organitzar un gran esforç d'assistència", va assenyalar Ban en un comunicat.

El Govern nord-americà va anunciar l'enviament immediat d'un equip d'experts en resposta a catàstrofes i la donació inicial d'un milió de dòlars en ajuda per respondre a les primeres mancances després del terratrèmol del Nepal.

Un equip internacional de recerca i rescat de l'exèrcit xinès va partir avui cap a Nepal i espera arribar a Katmandú migdia