L'adjunt al Síndic de Greuges, Jordi Sànchez, és un dels noms que es perfila com a possible substitut de Carme Forcadell a la presidència de l'ANC, segons ha avançat el diari 'ARA' i ha confirmat l'ACN. Fonts de l'Assemblea apunten que el de Sánchez és un dels candidats que més sona. El seu perfil respondria a la voluntat de l'ANC d'obrir més l'eix social i d'eixamplar l'independentisme per aquest sector. Exdirector de la Fundació Jaume Bofill i vinculat al moviment La Crida, Sánchez encara no s'ha postulat oficialment -qui vulgui aspirar a ser del secretariat ha de presentar sol·licitud abans de l'1de maig i després sotmetre's a la votació del 9-M que ha d'escollir part de la cúpula de l'entitat.

El nom de Sànchez és un dels que més sona a les travesses, segons les mateixes fonts, que no donen, però, res per fet. Si decideix fer el pas i optar a ser membre del secretariat nacional, queda lluny encara de ser 'de facto' el relleu de Forcadell, perquè necessitarà l'aval de la resta de membres del secretariat sempre que la militància li doni prèviament el suport necessari a la votació del 9 de maig. En aquest sentit, diverses fonts recorden que els candidats no es postulen inicialment per cap càrrec, sinó que, com a màxim el dia 23, el secretariat entrant ha d'entomar les funcions que internament es designin.

El perfil de Sànchez és marcadament social i les mateixes fonts veuen en ell l'opció de sumar més gent a l'independentisme des d'aquest sector, més enllà de l'argumentari a favor dels drets civils i democràtics que ha abanderat l'entitat sobiranista.

Vinculat a la Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes, la Crida, altres fonts recorden que no té vinculació orgànica ara amb cap partit -tot i haver estat pròxim a ICV- i que ha estat implicat a la mobilització popular.

Darrerament també han sonat noms com el de l'editor i escriptor Quim Torra, membre ja del consell permanent de l'ANC; o el de l'historiador i escriptor Agustí Alcoberro. L'eurodiputat Raül Romeva també va ser a les travesses però ell mateix va desmentir que optés a entrar-hi o que se li hagués ofert.