El terratrèmol de 7,8 graus a l'escala deRichterr que dissabte va devastar una àmplia zona del Nepal ha causat ja més de 2.500 morts i més de 6.000 ferits, segons les últimes xifres oficials. Mentrestant, ahir un nou tremolor de 6,7 graus va atemorir els nepalesos i va dificultar les tasques de rescat.

El sisme va devastar gran part de la vall central de Nepal deixant habitatges destruïts, carreteres destrossades i les telecomunicacions i connexions elèctriques molt danyades en aquesta zona, on es troba Katmandú. Sols a la capital nepalesa hi ha més d'un miler de morts, segons fonts oficials.

El sisme va afectar també alguns països propers i va causar la mort de 62 persones en el nord de l'Índia, 18 a Xina i una a Bangladesh.

Després d'una nit en què part dels ciutadans de la capital nepalesa van dormir al carrer davant el temor a nous tremolors, el país es va bolcar ahir en els treballs de desenrunament per tractar de rescatar a possibles supervivents. Així ho mostren les imatges de les televisions locals on es veuen persones cavant amb les seves pròpies mans entre la destrucció a Katmandú i pires funeràries massives per acomiadar als morts.

Ahir a mig matí un nou sisme de 6,7 graus en l'escala de Richter atemoria els habitants de Katmandú, on es van produir escenes de pànic amb gent corrent cap al centre dels carrers per protegir-se de possibles ensulsiades d'edificis, segons els mitjans locals. El Servei Geològic d'Estats Units va informar que la rèplica va tenir el seu epicentre a 81 quilòmetres a l'est de la capital nepalesa. A més, va matisar que aquest nou moviment tel·lúric, que va fer tremolar el nord de l'Índia i Bangladesh, va provocar el tancament de l'aeroport de Katmandú i va paralitzar per unes hores les labors de rescat, dificultades a última hora del dia per l'aparició de la pluja.

L'OMS envia els seus equips

Un total de quatre equips amb medicaments i articles sanitaris d'emergència van ser lliurats ahir per l'Organització Mundial de la Salut a hospitals del Nepal, 24 hores després del greu sisme.

Els articles sanitaris serviran per atendre a 40.000 persones durant tres mesos, va indicar l'Organització des de la seva seu en Ginebra. Així mateix, l'OMS va desemborsar 175.000 dòlars com una primera donació d'emergència perquè s'atenguin les necessitats de salut més urgents dels damnificats pel terratrèmol.