La manresana Núria Picas, que és campiona del món d'Ultratrail i ha reprès la vessant d'escaladora en l'expedició que comparteix al Nepal amb Ferran Latorre, ha ofert en les darreres hores els detalls del que succeeix a l'Himàlaia arran del terratrèmol d'aquest dissabte (de 7,8 graus en l'escala de Richter), el qual ha causat més dos milers de morts en el país asiàtic. El sisme va tenir rèpliques el mateix dissabte i una altra també ahir al matí que es va percebre en el camp base del Makalu on es troba Picas: "també ha estat una sacsejada forta, però no tant com la primera".

Núria Picas que dissabte mateix al migdia oferia des del Makalu les seves primeres impressions amb una entrevista a www.regio7.cat, va esdevenir en hores posteriors una autèntica corresponsal, sobretot de molts mitjans audiovisuals i que en van recollir les seves opinions i les imatges de la manresana resident a la comarca del Berguedà.

En declaracions ahir a Regió7, Picas manifestava que "a la una del migdia hem sentit una sacsejada forta, però per sort tampoc no ens hem vist afectats per cap allau. Ens trobem bé, esperem que aquesta situació es normalitzi i tot ja ens pugui anar al nostre favor. Estem a l'aguait del que pugui passar en les properes hores".