El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va criticar el president de la fundació Nous Catalans, vinculada a CDC, Àngel Colom, que diumenge el va acusar de fomentar la islamofòbia, i li va exigir "que no enredi" i no interfereixi en les "magnífiques" relacions entre Espanya i Marroc.

En un dinar-col·loqui al Círculo Ecuestre de Barcelona, Fernández Díaz va exigir a Colom, a qui es va referir com "aquell senyor", que no "manipuli" les seves paraules, i va insistir que ell no havia vinculat el terrorisme gihadista amb l'independentisme, sinó que es va limitar a advertir que Nous Catalanes pretén integrar immigrants perquè se sumin al projecte independentista.

Després que Colom recriminés al ministre que amb les seves paraules fomenta la "islamofòbia", Fernández Díaz li va advertir que, "si no enreda, estarà millor". Colom es va queixar de l'expulsió al Marroc de Noureddine Ziani, el seu antic col·laborador a Nous Catalans amb la comunitat musulmana, que segons el seu parer va ser una mostra de la tasca "irresponsable" del ministre en matèria gihadista, ja que està convençut que se'l va expulsar d'Espanya perquè va portar a les mesquites el debat sobre el procés sobiranista.

"Que no enredi. Les relacions entre Espanya i Marroc són magnífiques i no necessitem intermediaris. Que no manipuli les meves paraules. Que no enredi. Que no ens doni lliçons de seguretat. Que no enredi ni interfereixi en les magnífiques relacions entre Espanya i el Marroc", ha replicat Fernández Díaz, que ha estat aplaudit pels assistents.

En la seva intervenció, Fernández Díaz va assegurar que, malgrat que el "risc zero no existeix" i tota la civilització està sota l'amenaça del terrorisme gihadista, Espanya no ha patit "ni un sol atemptat" des de l'11-M del 2004 a Madrid.

"Estem fent els nostres deures", va subratllar el ministre, que va destacar que des dels atemptats de Madrid del 2004 les forces i cossos de seguretat de l'Estat han detingut 566 persones vinculades amb el terrorisme gihadista, de les quals 42 ho han estat en les onze operacions policials portades a terme aquest any.

Segons el ministre, dels 42 detinguts en les 11 operacions d'aquest any, gairebé la meitat, 25, ho han estat en cinc operatius desenvolupats a Catalunya, en una vintena de localitats diferents.

Fernández Díaz va subratllar que l'última operació, en què es va desarticular una cèl·lula que tenia la voluntat d'atemptar a Catalunya, va ser la "més cridanera, molt bona", i va ser portada a terme pels Mossos d'Esquadra, juntament amb el CNI i l'Audiència Nacional.

En aquest sentit, el ministre va insistir que de les 1.246 mesquites que hi ha a Espanya, 98 són d'orientació salafista (el corrent més radical de l'Islam) i d'aquestes, 50 són a Catalunya.