El govern grec ha decidit canviar el seu equip negociador amb lT troica i reduir el paper del seu ministre de Finances, el polèmic Yanis Varufakis, després de les crítiques unànimes que li van dirigir els seus socis europeus en la reunió informal de l'Eurogrup a Riga divendres passat per les seves tàctiques dilatòries. Encara que formalment Varufakis seguirà sent el responsable de supervisar el nou equip negociador grec, el primer ministre, Alexis Tsipras, ha nomenat el número dos del ministeri d'Afers Exteriors, Euclid Tsakalotos, com a coordinador del grup, el que la premsa grega interpreta com una marginació del titular de Finances.

Un altre moviment considerat com una pèrdua de poder de Varufakis és la substitució del seu secretari general, Nikos Theocharakis, com a representant de Grècia davant l'anomenat "grup de Brussel·les", nom amb el qual s'ha rebatejat la Troica. En el seu lloc ha estat nomenat George Chouliarakis, considerat proper al vicepresident, Yannis Dragasakis.

La Comissió Europea (CE) considera "positius" els canvis anunciats per Grècia en els seus equips negociadors. "Les autoritats gregues han anunciat que Geòrgios Juliarakis tindrà un paper de coordinació a partir d'ara en el grup i entenem que el primer ministre estarà més directament implicat en l'assumpte. Això és positiu", van assenyalar fonts europees.

El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, va contactar per telèfon amb Tsipras després de la tensa reunió dels ministres de l'eurozona divendres per traslladar-li la necessitat d'"accelerar el procés" de negociacions.

El Govern alemany va expressar la seva frustració davant la "falta de substància" de les propostes gregues en matèria de reformes, i alhora va advertir que "el temps se'ns tira a sobre". "Ens hauria agradat veure progressos patents divendres a Riga, encara que aquest no va ser el cas", va lamentar el portaveu del Ministeri de Finances alemany, Martin Schäfer. Va afegir que l'Eurogrup continua esperant les propostes de reforma per part d'Atenes i va assenyalar que tot i que aquesta espera "és frustrant", encara mantenen la "paciència".