El nombre de morts en el terratrèmol de 7,8 graus que va colpejar dissabte Nepal va superar els 4.000 i el de ferits els 7.000, mentre un nombre indeterminat de persones segueix desaparegut, segons les últimes dades fetes públiques ahir per fonts oficials.

El ministeri de l'Interior va indicar que el nombre de morts és de 4.252, dels quals almenys 493 cossos romanen encara en dipòsits de cadàvers d'hospitals, i que 4.522 ferits són atesos en centres sanitaris, segons el diari local The Himalayan. El diari Kantipur també recollia la xifra de més de 4.000 morts, mentre que el Consorci de Reducció de Riscos al Nepal, una entitat en la qual participen organismes de Nacions Unides, va assegurar que el sisme havia afectat prop de vuit milions de persones en 39 districtes del país. "Prop de dos milions de persones viuen en els onze districtes severament afectats" i "al voltant d'1,4 milions necessiten ajuda alimentària", va assenyalar en el seu compte a Twitter. Una zona específica per a l'ajuda humanitària va ser habilitada a l'aeroport internacional de Katmandú "per mitigar la congestió" dels vols, va afegir.

Nepal ha registrat mig centenar de rèpliques des de dissabte, la de més intensitat diumenge, amb un tremolor de 6,7 graus en l'escala de Richter, segons el Servei Geològic dels Estats Units. Dos dies després del pitjor sisme que ha afectat el país asiàtic en gairebé un segle, milers de persones romanen als carrers de Katmandú, convertits en llars temporals per als que han perdut la casa o per als que tenen por de tornar-hi a causa de les rèpliques del terratrèmol.

El govern nepalès ha habilitat 15 refugis per a la població i ha sol·licitat ajuda internacional de tota mena per poder atendre les necessitats de la població i afrontar les tasques de rescat. Diversos països ja han enviat la seva assistència al país.