El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha mostrat favorable a celebrar un ple monogràfic sobre Salut i ha proposat dedicar un apartat específic al cas Innova, tot assegurant que CiU té "moltes ganes" d'aportar informació dels últims anys. En aquest sentit, ha demanat explicacions sobre una inversió de 46,5 MEUR que va el tripartit a l'Hospital de Reus tot just abans de deixar el Govern, quan ja havia guanyat les eleccions CiU. En retreure-li l'incompliment de la moció sobre el Consorci de Lleida, Mas ha recordat que el tripartit va dir que les mocions eren "orientatives" i va fer passar el túnel del TGV pel centre de la ciutat tot i l'oposició del Parlament.

Després de les noves detencions pel cas Innova, el president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha demanat a Mas que la Generalitat es personi en aquest cas i en tots els de corrupció, tal i com va aprovar el Parlament. També ha plantejat la celebració d'un ple monogràfic sobre el model sanitari, tot remarcant que el model que depèn de l'ICS mai ha tingut cap taca però sí que se n'han detectat quan entren en joc els consorcis. Herrera li ha recriminat que CiU i PSC tanquessin en fals la comissió d'investigació sobre irregularitats en l'àmbit de la salut.

Mas ha recordat que va ser el tripartit qui va aprovar una llei que permet la creació de consorcis, i ha remarcat també que Innova és responsabilitat del mateix govern format per PSC, ERC i ICV-EUiA. De fet, ha presumit que va ser l'alcalde de CiU qui va portar el tema a Fiscalia.

El president s'ha mostrat d'acord amb la celebració d'un monogràfic però ha demanat parlar específicament d'aquest cas. "Nosaltres hi aportarem tota la informació disponible els darrers anys i en tenim moltes ganes", ha apuntat.

Aprofitant una altra rèplica, Mas ha indicat que el darrer govern tripartit, el 14 de desembre del 2010, tot just abans de deixar l'executiu, va aprovar una despesa de gairebé 46,5 MEUR a càrrec a pressupostos futurs per finançar les despeses que es derivessin de la signatura d'un conveni amb la societat municipal Hospital de Sant Joan de Reus SAM per finançar l'equipament del Nou Hospital de Sant Joan de Reus. Les partides es repartien entre el 2011 i el 2020. "Volem parlar de com el darrer govern tripartit va aprovar 46,5 MEUR quan sabien que no governarien per posar-ho a l'Hospital de Reus. Amb Innova, amb Sagesa. Al desembre del 2010 no estàvem al Govern, hi eren vostès, i tinc la data i està signat per qui està signat", ha etzibat.

Pel que fa al compliment de la moció sobre el Consorci Sanitari de Lleida, el president ha replicat a Herrera que el tripartit va dir que les mocions són "orientatives" i va incomplir la que demanava que el túnel del TGV no passés pel centre de Barcelona, al costat de la Sagrada Família. "I vostès van aplaudir i van callar, i ara s'esquincen les vestidures", ha ironitzat.

La popular Alícia Sánchez-Camacho ha aprofitat per recordar a Mas que va ser la CUP qui va denunciar el cas Innova en primer terme, i que l'alcalde de Reus va portar-lo a Fiscalia juntament amb el PPC, amb qui tenia un pacte de govern.

El primer secretari del PSC, per la seva part, ha apostat per "la màxima transparència i control" en aquests cassos, i s'ha mostrat partidari de fer el que calgui, comissions d'investigació, plens monogràfic o el que sigui.