El ministre grec de Finances, Yanis Varufakis, va anunciar que el govern està preparant una llei d'amnistia fiscal per a tots els grecs que tinguin dipòsits ocults a l'estranger i estiguin disposats a declarar-los a Hisenda. Després d'una reunió amb el secretari d'Estat de Finances suís, Jacques de Wateville, Varufakis va anunciar que el govern té previst presentar a l'inici de l'estiu una llei que "permetrà als ciutadans declarar voluntàriament els seus dipòsits a l'estranger".

Les persones que s'acullin a aquesta mesura hauran de pagar un impost d'entre el 15% i el 20% sobre els fons que declarin, però quedaran eximits de sancions i multes. Als que no s'acullin voluntàriament a aquesta mesura i siguin descoberts se'ls aplicarà un impost del 46% i una multa.

Varufakis va afegir que una vegada que s'hagi aprovat aquesta llei al Parlament, Grècia i Suïssa signaran un acord d'intercanvi d'informació sobre els dipòsits de ciutadans hel·lens en entitats suïsses. El Govern suís es comprometrà a obligar tots els bancs a enviar als seus clients grecs una carta en què els informin d'aquesta oferta de les autoritats. "Tenim un acord amb la Unió Europea sobre l'entrega automàtica d'informació que aplicarem també a Grècia", va dir de Wateville.

La d'ahir va ser la segona reunió amb el secretari d'Estat suís després d'acordar fa un mes iniciar els procediments necessaris per a aplicar a Grècia l'acord d'intercanvi d'informació que hi ha amb la Unió Europea. Segons fonts governamentals gregues, en aquella reunió el secretari de Finances hel·lè va manifestar la seva "sorpresa" pel fet que el Govern anterior només formulés 15 sol·licituds per accedir a dades de ciutadans grecs amb comptes a Suïssa.