PSOE, UPyD i Ciutadans són els partits més transparents, segons un estudi de Transparencia Internacional España, que reflecteix que les formacions polítiques han millorat substancialment en l'últim any, passant d'un grau mitjà de 4,7 a 8,3. L'estudi, que mesura la publicació als seus webs d'informació sobre comptes, pressupostos, despeses electorals o declaració d'existència a les llistes electorals de processats per corrupció, ha examinat 12 partits polítics.

Amb una nota de 10, PSOE, UPyD i Ciutadans encapçalen el rànquing, seguits per Equo, amb un 9; Podem, CDC i CC, amb un 8,5; PP i PNB, amb un 8; ERC, amb un 7,5; UDC, amb un 7; i en últim lloc, IU, amb un 5. L'any passat, l'estudi dut a terme davant les eleccions europees va concloure que UPyD, IU i ERC eren els únics partits dels deu principals que es van presentar que van aprovar l'examen, mentre que PP i PSOE van suspendre amb un 4,5 i un 3, respectivament.

Jesús Lizcano, president de Transparencia Internacional España, va destacar la "millora substancial" del nivell de transparència dels partits vers l'any passat, i va advertir que aquesta avaluació no té res a veure amb la corrupció política, sinó amb l'obertura de les formacions a la societat.