El President català, Artur Mas, s'ha obert aquest dimecres a celebrar un ple monogràfic sobre sanitat al Parlament que inclogui el cas Innova, en què el Govern aportarà "tota la informació" perquè "no té res a amagar", i ha reiterat que el consorci de Lleida (el Segrià) no suposa una privatització.

Els grups del PSC, PPC, ICV-EUiA i CUP han dedicat part de les seves preguntes a la sessió de control al president català al cas Innova, després que ahir la Guàrdia Civil detingués nou persones relacionades amb la gestió de la sanitat pública a Reus, entre elles, la primera tinent d'alcalde, Teresa Gomis (CiU).

En resposta a aquests grups, Mas ha reptat l'oposició a impulsar un ple monogràfic sobre sanitat, que inclogui un apartat "específic" sobre el cas Innova: "aportarem tota la informació dels últims anys, en tenim moltes ganes", ha precisat.

Joan Herrera (ICV), durant la seva intervenció, ha acusat CiU de "tancar en fals" la comissió d'investigació sobre sanitat del Parlament, una afirmació que ha estat resposta posteriorment pel president del grup de CiU, Jordi Turull, que li ha reprotxat que "no pot ser que quan una conclusió s'aprova amb els seus vots és veritat divina, i si no és amb els seus vots, és una cacicada".

De la seva banda, Iceta ha advocat per la "màxima transparència i millor control" i que, per tant, s'impulsi "el que faci falta", mentre que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha confiat que aquest ple sigui "com més aviat millor" i conclogui amb "majories molt sòlides i molt àmplies en defensa de la transparència i el control".

Per la seva banda, el diputat de la CUP David Fernández ha agraït la feina de l'agrupació del seu partit a Reus, que feia tres anys que denunciava "en solitari" el cas Innova, al qual Mas ha remarcat que "la persona que va portar al Tribunal de Comptes i a la Fiscalia" aquest assumpte va ser "l'actual alcalde de Reus, de CiU".

Aquest fet ha encès la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que ha apuntat que la denúncia "no la va posar l'alcalde", sinó que "es va obrir una auditoria i la denúncia la van presentar conjuntament CiU i PP, que estaven junts a l'alcaldia"