El President català, Artur Mas, ha assegurat que la "polèmica" generada davant un possible canvi de data de les catalanes és "absurda", perquè "les eleccions seran el 27-S", sense "por" al possible resultat, i ha dit que només va obrir la possibilitat de "repensar-ho" si es convoquessin generals el mateix dia. Mas ha fet aquesta afirmació a la sessió de control del Parlament en les seves respostes als líders dels grups del PSC, Miquel Iceta, del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i Ciutadans, Albert Rivera, que l'han instat a concretar si hi haurà o no eleccions catalanes al setembre.

En canvi, després que la número dos d'ERC, Marta Rovira, digués ahir que la data del 27-S era "intocable", el president republicà, Oriol Junqueras, no ha abordat al seu torn aquesta qüestió.

El President Mas ha asseverat que no té "por" del resultat de les urnes el 27-S, i ha assenyalat que el que va expressar amb anterioritat és que, si hi ha decisions que no depenen d'ell, com que el president del govern, Mariano Rajoy, convoqui generals per al 27 de setembre, hi hauria la possibilitat de "repensar, no anul·lar" les eleccions. En aquest sentit, ha afegit que "com a mínim valdria la pena seure a la taula i parlar del nou escenari".

Albert Rivera ha preguntat a Mas quin problema té amb la coincidència de les autonòmiques amb les generals, i ha suggerit que li "tremolen les cames" per la possibilitat que la seva aposta independentista resulti perdedora. "Li asseguro que de por no en tinc", ha replicat Mas, que ha remarcat que potser Rivera té "interès" que coincideixin les eleccions per "polaritzar la campanya en els temes de Madrid" i "deixar a una banda" els de Catalunya. Mas li ha advertit també que no té cap intenció de resoldre el "dilema personal" de Rivera de pretendre ser candidat al mateix temps a la Generalitat i La Moncloa.