CiU i ERC ha acordat al Parlament instar el Govern a paralitzar el consorci sanitari de Lleida "mentre no hi hagi un consens que pugui avalar el projecte", punt d'una moció que ha tingut el suport de PSC i PPC, l'abstenció d'ICV-EUiA i el vot en contra de Ciutadans i la CUP. El ple del Parlament ha debatut conjuntament tres mocions d'ERC, PPC i Ciutadans sobre la situació sanitària a Catalunya, un debat que ha tingut com a epicentres el polèmic projecte del consorci lleidatà, les acusacions encreuades sobre el cas Innova a Reus i la possible reprovació del conseller de Salut, Boi Ruiz.

CiU i ERC han acordat així en la moció dels republicans que el Govern es comprometi a elaborar un informe sobre les al·legacions rebudes durant el període d'informació pública, i a "aturar" la creació del Consorci de Lleida "mentre no hi hagi un consens en el territori que pugui avalar aquest projecte".

Han estat rebutjats, malgrat això, punts similars en les altres mocions que feien referència a aquesta qüestió i que demanaven paralitzar immediatament el consorci de Lleida, encara que sense condicionants, com en el cas del punt d'ERC aprovat.

La diputada d'ERC Alba Vergés va celebrar poder detenir el consorci "per generar en el futur un consens" i va considerar que l'acord és "el que necessita en aquests moments Lleida".

Per part de CiU, Assumpció Laïlla va lamentar "els tòpics i la demagògia" utilitzats per alguns grups i va recordar que la llei aprovada pel govern tripartit possibilitava que ja s'hagin creat molts consorcis. Però des del PPC, Eva García va recordar que el seu partit "no està en contra de la creació de consorcis, sinó sobretot de la forma de fer les coses", i va ironitzar sobre el fet que el Govern sols "hagi entrat en raó" per "un xantatge polític" d'ERC.

Marta Ribas (ICV-UiA) va considerar que ERC "es fa trampes al solitari" amb una fórmula "que té trampa i que ens pot fer retrocedir" segons com s'interpreti el concepte de "consens". I Carme Pérez (C's) va catalogar d'"incomprensible" el suport d'ERC,

Isabel Vallet (CUP) va titllar d'incoherents molts punts de la moció d'ERC, així com un model sanitari del Govern que "permet privatitzar i mercantilitzar la salut".

Núria Segú (PSC) va demanar "transparència" i que els debats sobre salut i sobre el cas Innova se separin en el temps, ja que "un debat sobre sanitat no pot tenir lloc al costat d'un sobre corrupció per respecte als ciutadans".