Juan Carlos Aguilar Gómez, conegut com el fals monjo shaolin, ha estat condemnat a 38 anys de presó per l'assassinat amb traïdoria de dues dones a Bilbao el maig i juny del 2013, segons la sentència feta pública ahir.

Després del judici celebrat la setmana passada a l'Audiència de Biscaia, el jurat va declarar culpable Aguilar pels assassinats de la ciutadana colombiana Jenny Sofia Revollo, de 40 anys, i de la nigeriana Maureen Ada Otuya, de 29 anys.

Ahir, el magistrat president del tribunal, Manuel Ayo, va dictar la sentència en la qual es detalla la pena que s'imposa a l'acusat: 38 anys de presó -dos menys dels que demanava el fiscal- a raó de 19 per cada assassinat. A més, condemna l'acusat a unes indemnitzacions que sumen 397.000 euros: per a la família Revollo, la indemnització és de 120.000 euros a Aimar Martínez Revollo -fill de Jenny-, la mateixa quantitat a Santiago Revollo Turian -el pare- i 12.000 euros a Benicia Revollo, la mare. En el cas d'Ada Otuya, haurà d'indemnitzar amb 120.000 euros Godspower Otuya -el pare de la víctima- i amb 25.000 euros Frank-Onkeya Otuya -germà.

El jutge ha fixat una pena de 19 anys per cada un dels dos assassinats, en tenir en compte que l'acusat no té antecedents penals i "va admetre essencialment els fets". Però, d'altra banda, també destaca que "no hi ha cap senyal de penediment" en l'acusat i, a més, els fets són d'"extraordinària gravetat en causar la mort a dues dones que no han tingut possibilitat de defensar-se".