Milers de persones es van manifestar pels carrers de Baltimore (Maryland, EUA) per protestar per la mort d'un jove negre que va ser ferit quan es trobava sota custòdia policial, protestes que també es van estendre a altres ciutats del país com Nova York, Washington, Boston i Seattle. Així, centenars de persones es van manifestar a Nova York i durant la protesta es van registrar disturbis dispersos que van acabar amb un nombre no determinat de detinguts. La protesta era convocada a Union Square i, segons mitjans locals, es va estendre per àrees properes enmig d'un fort desplegament policial i amb peticions prèvies de l'alcalde Bill de Blasio perquè es desenvolupés pacíficament.

També hi va haver marxes similars a altres grans ciutats del país com Washington, on els manifestants van arribar als voltants de la Casa Blanca, Boston, Seattle i Denver.

La Policia de Baltimore va entregar ahir, un dia abans del que s'esperava, l'informe sobre la mort del jove negre Freddie Gray a la Fiscalia de l'Estat de Maryland, que decidirà si formula càrrecs contra algun dels agents involucrats, la imputació dels quals dependria després d'un gran jurat.

"Vaig voler que actuéssim amb urgència per tenir aviat els resultats, però això no vol dir que la investigació s'hagi acabat, ja que si trobem noves proves, les se- guirem", va explicar el cap de Policia de Baltimore, Anthony Batts.

"El cas continua molt actiu, i seguirem treballant sobre noves informacions que sorgeixin", va aclarir el subcap de Policia, Kevin Davis. Tant els advocats de Freddie Gray com la Fiscalia de l'estat ja han advertit, per evitar frustracions dels ciutadans, que no cal esperar un anunci immediat sobre eventuals càrrecs contra agents de la policia.