Regió 7

Cuba obrirà la seva ambaixada a Estats Units el 20 de juliol

El ministre de Relacions Exteriors presidirà la delegació que viatjarà a Washington per obrir la seu diplomàtica

01.07.2015 | 18:21

Cuba obrirà la seva Ambaixada a EUA el proper 20 de juliol amb una cerimònia a la seu diplomàtica a Washington que presidirà el ministre de Relacions Exteriors, Bruno Rodríguez, segons una declaració del Govern de Raúl Castro divulgada per la televisió estatal.

El 20 de juliol "es realitzarà la cerimònia oficial d'obertura de l'Ambaixada de Cuba a Washington, en presència d'una delegació cubana presidida pel ministre de Relacions Exteriors, Bruno Rodríguez Parrilla, i integrada per destacats representants de la societat cubana", indica la declaració governamental.

El Govern de Cuba assenyala que ha pres la decisió de restablir les relacions diplomàtiques amb els EUA "en ple exercici de la seva sobirania, invariablement compromès amb els seus ideals d'independència i justícia social, i de solidaritat amb les causes justes del món".

També "en reafirmació de cada un dels principis pels quals el nostre poble ha vessat la seva sang i corregut tots els riscos, encapçalat pel líder històric de la Revolució Fidel Castro", assenyala la declaració.

Amb la restauració dels vincles diplomàtics i obertura d'ambaixades, conclou segons l'executiu de l'illa "la primera etapa del que serà un llarg i complex procés cap a la normalització dels vincles bilaterals, com a part del qual caldrà solucionar un grup de assumptes derivats de polítiques del passat, encara vigents, que afecten al poble ia la nació cubana ".

"No podrà haver relacions normals entre Cuba i els EUA mentre es mantingui el bloqueig econòmic, comercial i financer que s'aplica amb tot rigor, provoca danys i mancances al poble cubà, és l'obstacle principal al desenvolupament de la nostra economia, constitueix una violació del Dret Internacional ", ha destacat el Govern de Raúl Castro.

Per a aquesta normalització, Cuba considera també "indispensable" que es torni "el territori il·legalment ocupat per la Base Naval a Guantánamo".

El Govern també exigeix ??als EUA que "cessin les transmissions radials i televisives cap a Cuba que són violatòries les normes internacionals i lesives" a la sobirania nacional; que s'eliminin els programes per "promoure la subversió i la desestabilització internes, i" es compensi al poble cubà pels danys humans i econòmics provocats per les polítiques "de Washington.

En aquesta declaració, Cuba reitera la seva disposició a mantenir "un diàleg respectuós" amb el Govern nord-americà i "a desenvolupar relacions de convivència civilitzada, basades en el respecte a les diferències entre els dos governs i en la cooperació en temes de benefici mutu".

El Govern de Cuba també recorda que el país continuarà "embrancat" en el seu procés de "actualització del seu model econòmic i social, per construir un socialisme pròsper i sostenible".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell.
Forcadell creu que no l´inhabilitaran perquè seria un ´atac antidemocràtic´

Forcadell creu que no l´inhabilitaran perquè seria un ´atac antidemocràtic´

La presidenta del Parlament creu que la convocatòria d´un referèndum correspon al Govern i no a la...

Patrick Nogueira torna a Pioz per fer la reconstrucció de l´assassinat dels seus tiets

Patrick Nogueira torna a Pioz per fer la reconstrucció de l´assassinat dels seus tiets

L'assassí confés ha estat prop d'una hora al lloc dels fets, escortat per la Guàrdia Civil

Investidura Rajoy: la sessió començarà a les 6 de la tarda

Investidura Rajoy: la sessió començarà a les 6 de la tarda

El discurs del líder del PP obrirà aquesta tarda el debat i demà tindrà lloc la votació

Vaga d´estudiants contra la LOMCE i per protestar per les revàlides

Vaga d´estudiants contra la LOMCE i per protestar per les revàlides

Hi ha convocades concentracions a unes 50 ciutats d'arreu de l'estat i de l'estranger

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema