Regió 7

Les diferents sancions per les infraccions contemplades a la "llei mordassa"

Les sancions poden anar dels 100 als 600.000 euros

01.07.2015 | 10:12

Aquest dimecres 1 de juny ha entrat en vigor la nova Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com la famosa "llei mordassa". Un any i mig després de que el Ministeri de l'Interior presentés el text com el projecte estrella de la legislatura, aquesta llei criticada per tota l'oposició i les organitzacions socials ja es pot aplicar.

Algunes de les infraccions que contempla aquesta nova llei i les respectives sancions que poden comportar són les següents:

Manifestar-se sense permís: de 30.001 a 600.000 euros. Les reunions o manifestacions no comunicades i les que tinguin lloc en instal·lacions en què es prestin serveis bàsics per a la comunitat o en els seus voltants seran considerades com a infraccions molt greus "quan s'hagi generat un risc per a les persones o un perjudici en aquest funcionament" . En el cas de les reunions i manifestacions seran responsables els organitzadors o promotors.

Punters làser: de 30.001 a 600.000 euros. Serà considerada com una falta molt greu la projecció de feixos de llum, mitjançant qualsevol tipus de dispositiu, sobre els pilots o conductors de mitjans de transport que puguin deslumbrarles o distreure la seva atenció i provocar accident.
Protestes que "pertorbin" la seguretat ciutadana: De 601 a 30.000 euros. La llei perseguirà la pertorbació de la seguretat ciutadana en "actes públics, espectacles esportius o culturals, solemnitats i oficis religiosos o altres reunions a què assisteixin nombroses persones", i també la que es produeixin en ocasió de reunions o manifestacions davant de les seus del Congrés dels Diputats, el Senat i els parlaments autonòmics, "encara que no estiguessin reunits".

Negar-se a identificar-se: De 601 a 30.000 euros. La desobediència o la resistència a l'autoritat o als seus agents en l'exercici de les seves funcions així com la negativa a identificar-se a requeriment d'ells serà considerada també com una infracció greu.

No col·laborar amb els agents: De 601 a 30.000 euros. La falta de col·laboració amb les Forces i Cossos de Seguretat en l'esbrinament de delictes o en la prevenció d'accions que puguin posar en risc la seguretat ciutadana passarà a ser una infracció molt greu.

Consumir o disposar d'estupefaents: De 601 a 30.000 euros. El consum o la tinença il·lícits de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques, encara que no estiguessin destinades al trànsit, en llocs, vies, establiments públics o transports col·lectius.

Abandonament de mobles o vehicles: De 601 a 30.000 euros. L'obstaculització de la via pública amb mobiliari urbà, vehicles, contenidors, pneumàtics o altres objectes que ocasionin una pertorbació greu de la seguretat ciutadana.

Botellón: De 100 a 600 euros. El consum de begudes alcohòliques en llocs, vies, establiments o transports públics "quan pertorbi greument la tranquil·litat ciutadana" serà qualificat com a falta lleu.

Perdre el DNI tres vegades en tres anys: De 100 a 600 euros. La "negligència en la custòdia i conservació" de la documentació personal legalment exigida considerant com a tal la tercera i posteriors pèrdues o extraviaments en un termini de tres anys, passarà a ser falta lleu.

Maltractament animal: De 100 a 600 euros. També serà considerada falta lleu deixar solts o "en condicions de causar danys" animals ferotges o nocius, així com maltractar cruelment o abandonar animals domèstics en condicions en què pugui perillar la seva vida, o maltractar animals en espectacles no autoritzats legalment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

L'edició d'enguany de l'esdeveniment infantil més gran d'Europa coincideix amb els 25 anys del...

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

S'imposa el criteri de la gestora i de Susana Díaz i el PSC es manté en el 'no'

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

La decisió marcarà l'estat de les relacions entre el PSOE i el PSC

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema