L'"augment exponencial" en tan sols uns anys del patrimoni del presumpte mafiós rus establert a Lloret de Mar (Selva) Andrei Petrov va posar la Guàrdia Civil rere la pista del "cas Clotilde", en què l'exdiputat de CiU i exalcalde del municipi Xavier Crespo està imputat per suborn. Així ho ha aclarit aquest dimecres el guàrdia civil que va dirigir la investigació del cas, que ha portat a judici l'exalcalde de Lloret de Mar acusat d'acceptar donacions del presumpte mafiós rus a canvi d'afavorir els seus projectes immobiliaris a la localitat.

A través d'informadors i del testimoni de persones vinculades a Petrov i al municipi de Lloret de Mar, la Guàrdia Civil va tenir la sospita que a l'Ajuntament podrien tenir lloc "una sèrie de corrupcions" relacionades amb el presumpte mafiós, que en pocs anys va passar de regentar una xurreria a disposar d'inversió suficient per convertir l'antiga plaça de toros del municipi en un complex comercial i immobiliari.

Altres informacions que van sustentar la investigació, segons el seu responsable, venien del Servei de Prevenció del Blanqueig de Capitals (SEPBLAC), dependent del Ministeri d'Hisenda que va vigilar Petrov, també investigat actualment per unes operacions econòmiques que va realitzar a través de Banca Privada d'Andorra.

Durant la investigació, l'any 2011 es va fotografiar un sopar al luxós restaurant Botafumeiro de Barcelona al qual van anar Petrov, Crespo i l'exregidor d'Urbanisme Josep Valls, també acusat. Crespo va assegurar que no va pagar el rus i que l'objectiu era recordar-li que havia de complir el seu compromís de patrocinar per quart any seguit el club d'hoquei de Lloret, on jugaven els fills de Crespo, i el de futbol.