La Guàrdia Civil i la Policia Nacional van detenir una trentena de persones en dues operacions paral·leles a Barcelona contra dues organitzacions criminals d'origen xinès dedicades al tràfic de dones per a l'explotació sexual. Segons fonts pròximes al cas, en l'operació desenvolupada per la Guàrdia Civil es van detenir 17 persones, entre elles els màxims dirigents d'una xarxa que organitzava les rutes per introduir a Espanya dones a les quals explotaven sexualment a Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

Un centenar d'agents de la Guàrdia Civil han participat en l'ampli dispositiu, en el marc de l'Operació Trator, en què s'han registrat de forma simultània una dotzena de pisos i es van fer 17 detencions, entre ells dels màxims responsables de l'organització.

Paral·lelament, la Policia Nacional va detenir una desena de persones en una operació contra una suposada organització criminal d'origen xinès dedicada al tràfic d'éssers humans, amb diversos registres a l'àrea de Barcelona. Segons pròximes al cas, el jutge va ordenar el secret del sumari i l'operació no té cap vinculació amb la de la Guàrdia Civil, ja que és una nova fase en una investigació iniciada fa uns mesos per la Brigada contra el Tràfic de la Comissaria General d'Estrangeria.