Regió 7

La xifra de catalans atesos per serveis socials augmenta el 3% en un any

Les entitats poden donar resposta a més casos gràcies a un increment dels ingressos

03.07.2015 | 00:00

El nombre de catalans atesos per entitats socials durant el 2014 ha augmentat el 3,4% en comparació al 2013, increment que ha estat possible gràcies a l'augment dels ingressos (2,9%) en el Tercer Sector Social (TSS) per a atenció social, segons indica el Baròmetre de la Taula d'entitats del TSS de Catalunya. Aquest augment dels ingressos es deu principalment a un augment de les aportacions públiques, que durant el 2014 ha suposat el 58,8% del pressupost de les entitats i que ha beneficiat sobretot les grans empreses (que registren el 69,3% d'ingressos d'origen públic).
El director de l'estudi, Toni Codina, va destacar que la tendència és "bastant significativa", però va lamentar que, del 39,5% de les entitats, els ingressos d'origen públic representin menys del 25% sobre el total dels ingressos, i que en la majoria d'entitats, el 59,3% dels ingressos són d'origen privat, sobretot en les petites. El baròmetre, que ha analitzat una mostra de 348 entitats, pretén oferir dades periòdiques i actualitzades sobre "l'estat de salut" de les entitats socials catalanes, com l'aportació de l'entitat a la societat, en quines condicions realitza la seva labor i amb quins mitjans.
A partir d'aquest registre, Codina ha observat que el finançament públic prové en el 93,8% de la Generalitat de Catalunya (49,8%) i de les Administracions Locals (44,9%), i que només el 6,2% prové del govern d'Espanya, governs autònoms i de la UE.
També ha destacat que la prestació de serveis (42,3% del volum total) o els donatius i quotes de particulars (32,5%) del finançament privat estan "estancats".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

La Festa dels Súpers omple novament l´Anella Olímpica en el seu 20è aniversari

L'edició d'enguany de l'esdeveniment infantil més gran d'Europa coincideix amb els 25 anys del...

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

S'imposa el criteri de la gestora i de Susana Díaz i el PSC es manté en el 'no'

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

La decisió marcarà l'estat de les relacions entre el PSOE i el PSC

Enllaços recomanats: Premis cinema