L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va arrencar ahir a la tarda la consulta interna en la qual els socis s'han de pronunciar sobre la postura d'aquesta entitat respecte a la proposta de llista unitària que ha plantejat el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i la posteriorment formulada per Oriol Junqueras (ERC). A Manresa, es va instal·lar un punt de votació a l'Ateneu les Bases pel qual ahir a la tarda ja havien passat un centenar de persones, segons explicava Antoni Bozzo, coordinador de l'ANC a Manresa.

Bozzo, que feia un balanç molt positiu de la xifra assolida ahir a la tarda a Manresa, on hi ha uns 450 membres de ple dret que poden votar, recordava que avui es tornarà a obrir el punt de votació i que els socis ho poden fer a qualsevol dels llocs que s'han habilitat arreu del país. Ahir, el president de l'entitat, Jordi Sànchez, va advertir que el percentatge de participació serà fonamental a l'hora de valorar els resultats a partir d'avui al migdia, quan es tancaran els locals i també la votació telemàtica. "És important una alta participació per tenir un mandat clar", ha explicat "tot apunta cap als 7.000 vots que es van recomptar en l'elecció del secretariat nacional", va dir Sànchez, que va votar al local del carrer Robí, situat al barri barceloní de Gràcia.

A la Catalunya Central, a part de Manresa, avui al llarg del matí també es pot votar a les taules que s'han habilitat a Artés, Berga, Calaf, Esparreguera, Igualada, Martorell, Navàs, Olesa de Montserrat, Puigcerdà, Sant Joan de Vilatorrada i Solsona.