El ple de les Corts Valencianes va aprovar ahir la creació d'una comissió especial d'investigació sobre l'accident de Metrovalencia en què van morir 43 persones i del qual es compleixen 9 anys, per "reparar el dolor" i la "dignitat" de les víctimes.

Un gest recolzat i impulsat per PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans, amb l'objectiu de fer un "acte de justícia" cap a les víctimes, i que va comptar amb el suport dels diputats d'aquestes formacions i el vot en contra del PP. Els grups que van votar a favor de la comissió van coincidir que suposarà una "reparació moral" cap a les víctimes i els seus familiars, que "ens dignifica com a poble" enfront de la "irresponsabilitat", van lamentar, del Govern sortint del PP.

La cambra va prendre també en consideració la Proposició no de Llei de tramitació especial d'urgència per adoptar accions en relació amb les responsabilitats que es determinin de la comissió de l'accident, així com mesures legislatives, informatives i de col·laboració amb la justícia per a l'aclariment la veritat, una iniciativa en la qual el PP va votar en contra.

Després de l'aprovació dels dos punts relatius a l'accident del metro, els diputats del PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans es van posar drets i van aplaudir a la tribuna de convidats, on una quinzena de representants de l'Associació de Víctimes del Metro, abillats amb les samarretes negres amb el lema "43 morts, 47 ferits. 0 responsables", i membres dels ajuntaments pels quals transcorre la línia 1 van seguir el ple, mentre que els del PP van romandre asseguts. Acabat el ple, la presidenta de l'associació de víctimes, Beatriz Garrote, va ser convidada a prendre la paraula a l'hemicicle.