Les dues jornades de consulta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) van acabar ahir amb una participació de 637 socis en les votacions presencials fetes en nou poblacions de la Catalunya Central. A aquesta xifra encara s'hi haurien de sumar uns 300 vots que des del Bages, el Berguedà, l'Anoia i el Solsonès s'haurien emès per correu electrònic, segons estima el manresà Josep Emili Puig, membre del secretariat nacional de l'ANC, basant-se en la xifra de vots electrònics del conjunt de Catalunya. D'altra banda, el 91% del total dels socis participants en les votacions presencials a la Catalunya Central aposta per buscar el consens amb entitats i partits polítics per crear una llista transversal i conjunta de cara als comicis del 27-S per assolir la independència.

Puig destaca que la participació "és molt bona tenint en compte que la consulta s'ha organitzat en només una setmana, de dissabte a dissabte", i apunta que ha estat "el doble" de la que hi va haver a principi de maig per a les eleccions per a la renovació del secretariat (que van acabar amb el relleu de la presidència de Carme Forcadell per Jordi Sánchez).

D'altra banda, el manresà membre del secretariat assenyala que "la majoria molt àmplia pel sí obre camí perquè des de les entitats, l'ANC, Òmnium i l'AMI, es facin tots els esforços per aconseguir el màxim d'unitat entre partits i això es concreti en el mínim de llistes possibles. El mandat és clar i la feina l'hem de fer entre tots. Serà un treball intens que s'hauria de resoldre en uns quinze dies perquè sigui un trampolí per fer un Onze de Setembre grandiós".

Al Bages es van emetre 305 vots, i 285 van ser per al sí; mentre que a l'Anoia van votar 151 socis i el 137 ho van fer pel sí. Al Solsonès i al Berguedà només es va poder votar als caps de comarca (vegeu desglossat). També hi va haver punts de votació a Puigcerdà, a Esparreguera, Olesa i a Martorell.

A Berga, entre les persones que van adreçar-se a la mesa instal·lada al local de Colònies a Borredà, 10 no van ser correctament identificades pel sistema de dades informàtic, és per això que van poder efectuar el seu vot en un sobre tancat a l'espera de conèixer si es tracta d'un error de l'ANC o, per contra, dels socis. Segons Miquel Sabata, secretari de l'ANC de Berga, "des de la seu central faran les comprovacions i els vots útils se sumaran a la resta". Al Berguedà van votar un centenar de socis pel secretariat i ara ho han fet 142.