Els resultats oficials del referèndum celebrat avui a Grècia apunten a una victòria del "no", amb un 61,32 % de suport al rebuig a la proposta dels creditors. Amb el 62 % de les paperetes escrutat, el "sí" ha obtingut un 38,68 %.

En una primera reacció a la televisió pública, el ministre adjunt de Seguretat Social, Dimitris Stratulis, va afirmar que el poble ha dit "no" a la campanya de la por, ha rebutjat la proposta dels creditors, la qual cosa reforça la posició del Govern en les negociacions davant una hipotètica sortida de l'euro. Per part dels conservadors de Nova Democràcia, el diputat Miltiadis Varvitsiotis va assenyalar que "hi ha polarització i divisió".

El ministre de l'Interior, Nikos Vutsis, va afirmar que el Govern està satisfet amb el transcurs de la jornada del referèndum, en la qual la participació es va apropar al 60 %, segons les primeres dades. Vutsis va destacar que la votació va transcórrer sense incidents i "no va haver-hi problemes gràcies als esforços dels mecanismes del ministeri", malgrat la majúscula tasca d'haver-ho organitzat "en tan sol sis dies".

Gairebé onze milions de grecs estaven cridats a votar avui en el referèndum sobre l'acceptació o el rebuig a les mesures proposades pels creditors a canvi del desemborsament del rescat. Els col·legis electorals van obrir a les 04.00 GMT i van tancar dotze hores després, a les 16.00 GMT.