corralito es mantindrà a Grècia almenys fins dijous que ve, segons han avançat avui els mitjans grecs que citen fonts properes a una reunió que s'està celebrant al Ministeri de Finances.

Està previst que després de la trobada entre el viceministre de Finances, Dimitris Mardas, i els directors dels bancs grecs, es publiqui un nou decret sobre restriccions bancàries que substitueixi el que ha estat en vigor durant els últims vuit dies.

Segons les citades fonts, continua el tancament de bancs i la limitació de retirada de diners en efectiu a través dels caixers automàtics es manté en 60 euros diaris.

La situació s'examinarà de nou el dimecres per decidir els propers passos a adoptar.

A més de les limitacions a la retirada d'efectiu, el control de capitals durant aquesta setmana prohibia totes les transaccions de diners a l'estranger amb excepció dels pagaments per les importacions de productes de primera necessitat.

Així mateix, no tenen límits les transaccions electròniques a l'interior del país, així com la retirada en caixers amb targetes de l'estranger.

En una trucada telefònica, el ministre de Sanitat, Panayotis Kurublís, ha demanat al vicegovernador del Banc de Grècia, Theodoros Mitrakos, accelerar els tràmits per agilitzar el comerç de matèries primeres i productes farmacèutics.

Prèviament l'associació de farmacèutics de Grècia havia sol·licitat al ministre fer un pla de contingència per assegurar les reserves de medicaments.

Aquesta decisió respon a la possibilitat que el consell de govern del Banc Central Europeu (BCE), reunit avui des de les 16.00 hores GMT, decideixi finalment no augmentar el sostre de crèdits d'emergència, que es manté en 89.000 milions d'euros, al qual poden acudir els bancs hel·lens a través del mecanisme d'assistència a la liquiditat (ELA).

Per facilitar que no hi hagi escassetat de liquiditat entre els ciutadans, el ministre adjunt de Transports, Jristos Spirtsis, ha anunciat avui que el transport públic urbà a Atenes continuarà sent gratis fins divendres.

"La lliure circulació de passatgers és part de les mesures de solidaritat per donar suport als ciutadans", ha afirmat Spitsis en un comunicat.