El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, va recordar ahir que és Grècia qui ha de presentar una nova proposta de reformes i que Atenes no està ara "en una millor posició per negociar". En declaracions a la cadena pública alemanya "ARD", Schulz va recordar que en una unió monetària la sobirania és compartida, cosa que ni Tsipras ni Varufakis semblen haver entès, va afegir. Schulz va assenyalar que per a molts dels socis de l'eurozona la proposta presentada per les institucions creditores anava ja massa lluny, i va afegir que està expectant per conèixer les propostes de Grècia, que han de ser acceptables per als altres divuit membres de l'eurozona.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va convocar als membres de la Comissió Delegada d'Assumptes Econòmics per avui a primera hora amb l'objectiu d'analitzar el resultat del referèndum. El mandatari havia vingut defensant el triomf del "sí" malgrat que havia subratllat que la situació per a Grècia seria difícil en qualsevol cas. Ahir mateix, durant la seva intervenció en la clausura del Campus FAES, Rajoy va reconèixer que el que està passant a Grècia "pot, sens dubte, afectar Espanya i a altres països de la Unió Europea", però va garantir que a Espanya li afectarà molt menys tenint en compte, va dir, les reformes estructurals desenvolupades durant la present legislatura.

Per la seva banda, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va afirmar a través del seu compte de Twitter que a Grècia, ahir, hi va guanyar "la democràcia". De fet, dissabte passat ja havia expressat el seu desig que els ciutadans grecs votessin un "no" com a resposta a aquells que els pretenen "humiliar".

Cimera de l'eurozona

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, va convocar ahir una cimera extraordinària dels líders de l'eurozona per demà. La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande, ja van demanar ahir una cinema extraordinària de caps d'Estat i de Govern de l'eurozona, dimarts.