Les temperatures s'enfilen per sobre dels 40 graus aquest dilluns i es preveu que demà la situació es repeteixi o s'aguditzi més a zones de l'interior. Segons ha indicat el Servei Meteorològic, durant aquests dos dies es podran repetir valors caniculars de 42 graus com els que hi van haver aquest diumenge a Navata o fins i tot els 43 que van assolir Banyoles o Anglès.

Les temperatures tocaran sostre demà ja que poden pujar encara un o dos graus més i oscil·laran entre els 37 i 42 graus sobretot a Ponent i Comarques Centrals.

Segons el Servei Meteorològic els 43 graus de Banyoles o d'Anglès que es van assolir aquest diumenge i que es poden tornar a repetir durant la jornada d'avui i demà són els valors més alts des de l'any 1994.

Davant aquests valors extrems, el Servei Meteorològic ha emès per aquest dilluns i dimarts un avís per risc de calor amb un perill màxim de 6 graus sobre 6. A les dotze d'aquest migdia, a Vilanova de Meià i a Tàrrega ja fregaven els 36 graus, a Castellbisbal rondaven els 35 graus i a Santa Coloma de Farners tenien a aquesta hora 34,5 graus.