Els efectes turístics de l'incert futur de Grècia a Europa no preocupen, de moment, les agències de viatges de Manresa, que ahir asseguraven que la crisi de les últimes setmanes no està tenint "cap afectació" en la demanda ni en els viatges ja contractats.

Jordi Martí, gerent de Viatges Martí, explicava ahir que "no hi ha un fre" a l'interès per Grècia entre els turistes manresans. "Qui vol anar a Grècia té clar què és el que vol i on va", concloïa.

Maurici Mominó, de Viatges Concord, assegurava que al sector es viu avui amb "tranquil·litat" la crisi grega i que l'interès per aquell país (sobretot, pels creuers per les illes) "està sent el de cada any. És un destí que es ven, tot i que no massa. Està funcionant com ho feia els últims anys".

Pere Massanés, gerent de Viatges Massanés, expressava ahir un parer molt similar: "la crisi no està afectant ni en negatiu ni en positiu. La demanda es manté, perquè Grècia és un destí molt turístic i assequible". Massanés, de fet, creu que l'interès per Grècia entre els turistes locals es pot haver incrementat respecte d'altres temporades per l'augment de vols a illes com Santorini o Mikonos.