La preocupació per l'atur entre els ciutadans espanyols s'ha reduït i ha passat del 79,4% del maig al 78,2%, segons el darrer baròmetre del CIS, corresponent al juny, junt amb la preocupació per la corrupció i el frau que del 50,8% del maig ha baixat el 47,1%, el que representa 3,7 punts menys en un mes de diferència. En canvi, la preocupació pels problemes de caire econòmic, que ocupen el tercer lloc entre els problemes que més inquieten els ciutadans espanyols, es manté pràcticament estable, tot i que s'incrementa tres dècimes de punt, concretament del 25,1% al 25,4%. El CIS del mes passat es va elaborar mitjançant 2.500 entrevistes durant la primera quinzena de juny.

En quant a la situació econòmica general a l'Estat, un 42,9% creu que és dolenta, sis dècimes més que el maig passat, segons el CIS, mentre que un 28,4% pensa que d'aquí un any haurà millorat, una percepció que suposa nou dècimes que el mes anterior.

En quant a l'organització de l'Estat, dos de cada cinc espanyols aproximadament es continuen mostrant a favor d'un estat amb un únic govern central sense autonomies, tot i que el suport a aquesta opció es redueix sensiblement. Concretament, es passa d'un 20,3% del maig al 19,6% al maig. També cau, lleugerament, els partidaris de mantenir l'actual estat de les autonomies, d'un 32,8% al 32,4% al juny i augmenten només una dècima els ciutadans a favor de reconèixer a les comunitats autònomes, del 9,6% al 9,7%