L'empresari i mecenes Leopoldo Rodés, un dels promotors dels Jocs de Barcelona'92, ha mort als 80 anys en un accident de trànsit ocorregut aquesta tarda a l'autopista AP-7, a l'altura d'Aiguaviva, segons han informat fonts pròximes a la família.

Rodés era o havia estat membre de nombrosos consells d'administració de bancs i empreses, com CaixaBank i el grup financer Inbursa, i president de Havas Media, així com patró de destacades fundacions i institucions culturals, com la Universitat Ramon Llull, el Gran Teatre del Liceu, la Fundació de l'Orfeó Català/Palau de la Música Catalana, la Fundació Abertis i la Fundació Art i Mecenatge.

Rodés va ser a més un dels fundadors de l'Institut de l'Empresa Familiar el 1992 i el seu primer president.

El 1985, Leopoldo Rodés va ser nomenat president del Comitè de la Candidatura dels Jocs Olímpics de Barcelona'92 (COOB '92), des d'on va tenir un destacat paper en l'atorgament dels Jocs a la ciutat de Barcelona, a més de fer una important aportació de l'Olimpíada Cultural.

L'accident en el qual ha mort l'empresari ha passat, per motius que s'estan investigant, cap a les 13.20 hores de la tarda en xocar el vehicle en el qual viatjava Rodés com a passatger, als seients posteriors, amb un camió.

Segons el Servei Català de Trànsit, l'accident s'ha produït en una col·lisió posterior entre el turisme i el camió, a l'altura del quilòmetre 66,5 de l'AP-7 al terme d'Aiguaviva, en sentit França.

El conductor del turisme en el qual viatjava Rodés ha quedat ferit de poca gravetat i ha estat traslladat en ambulància a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

L'accident ha obligat a deixar només un carril obert a l'autopista en sentit a França durant gairebé dues hores.