La Mesa del Parlament ha decidit portar a la Fiscalia les incompareixences de set alts càrrecs del govern espanyol davant la comissió d'investigació sobre el frau, l'evasió fiscal i la corrupció.

La decisió de la Mesa ha estat acordada per majoria, ja que només el representant del PPC s'hi ha oposat, i comporta traslladar a la Fiscalia que no han comparegut dos ministres -el d'Interior i el d'Hisenda-, el cap del gabinet del president del govern central i els responsables del Centre Nacional d'Intel·ligència i de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal. Tampoc no han comparegut el director de la Policia Nacional i el director de la Inspecció de l'Agència Tributària, i en l'escrit a Fiscalia el Parlament comunica les esmentades incompareixences.

És la primer cop que el Parlament trasllada a la Fiscalia les incompareixences en una comissió d'investigació, situació que s'ha produït després que les persones hagin estat citades fins a tres vegades. L'Estatut estableix que les persones requerides "han de comparèixer obligatòriament", i en el reglament de la cambra es preveu que la Mesa ha d'informar el ministeri fiscal de les incompareixences que es puguin produir.