El Parlament porta a la Fiscalia set alts càrrecs per no comparèixer

08.07.2015 | 00:00

La Mesa del Parlament ha decidit portar a la Fiscalia les incompareixences de set alts càrrecs del govern espanyol davant la comissió d'investigació sobre el frau, l'evasió fiscal i la corrupció.
La decisió de la Mesa ha estat acordada per majoria, ja que només el representant del PPC s'hi ha oposat, i comporta traslladar a la Fiscalia que no han comparegut dos ministres -el d'Interior i el d'Hisenda-, el cap del gabinet del president del govern central i els responsables del Centre Nacional d'Intel·ligència i de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal. Tampoc no han comparegut el director de la Policia Nacional i el director de la Inspecció de l'Agència Tributària, i en l'escrit a Fiscalia el Parlament comunica les esmentades incompareixences.
És la primer cop que el Parlament trasllada a la Fiscalia les incompareixences en una comissió d'investigació, situació que s'ha produït després que les persones hagin estat citades fins a tres vegades. L'Estatut estableix que les persones requerides "han de comparèixer obligatòriament", i en el reglament de la cambra es preveu que la Mesa ha d'informar el ministeri fiscal de les incompareixences que es puguin produir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema