Els sobiranistes d'Unió, agrupats en la plataforma Hereus UDC 1931, han explicat que ultimen "una estructura sòlida" i que funcionarà al marge del partit que lidera Josep Antoni Duran i Lleida. Segons la diputada Assumpció Laïlla, impulsora d'Hereus, ha assegurat que d'aquesta manera pretenen donar "suport" i acollir a tots aquells independentistes que estan o han estat a Unió Democràtica. Laseva intenció, però, no és presentar-se en solitari a les eleccions del 27-S, tot i que no descarten que aquesta "estructura" que presentaran diumenge acabi conformant-se com a partit. De moment, el seu objectiu passa, principalment, per posar-se al costat "d'Artur Mas i de la independència" de cara al 27-S.

Enmig del debat sobre en quina forma es presentaran els independentistes a les eleccions del 27-S i pendents encara de si els polítics i partits podran participar d'una llista cívica, els sobiranistes d'Unió fan un pas endavant per constituir-se al marge de la formació democristiana però amb una forma que "segur que no serà com la d'un partit tradicional com el coneixem ara".

Sense descartar que acabi sent orgànicament un partit, Laïlla ha explicat que la plataforma presentarà diumenge vinent una nova entitat per "visualitzar aquest rellançament de l'esperit d'Unió" i la "refundació" del que consideren "els valors de la UDC del 1931".

"Segurament el que es farà es una nova estructura que ens permeti donar resposta a les necessitats de la ciutadania i hem de veure amb quina forma real es farà. Tenint el 27-S aquí mateix, és difícil donar cos a una nova formació política amb totes les lletres, però sí volem fer aquest pas endavant amb una estructura molt més solida que la que tenim ara", ha explicat Laïlla.

Amb aquesta "estructura", els sobiranistes democristians volen acollir a tots aquells independentistes que estan dins Unió, que han abandonat el partit o que tenen la militància suspesa per haver "manifestat fidelitat i suport al projecte d'Artur Mas i a la independència de Catalunya".

En aquest sentit, han convidat a participar d'aquest nou ens a tots aquells que estan sent afectats pel procés intern desencadenat arran de la consulta interna i el desmuntatge d'alguns quadres interns per estar vinculats a la plataforma dels independentistes. "Volem donar també ple suport a les estructures d'Unió que s'han dissolt, com la intercomarcal de Barcelona ciutat, la de les Terres de l'Ebre, o la de la Unió de Joves de Barcelona Comarques, així com a altres locals que ho faran en breu", ha dit Laïlla, explicant que seran ben acollits a Hereus UDC 1931.

De cara al 27-S, els sobiranistes tenen clar que "no ens presentarem en solitari", tant si acaben sent formalment un partit com si no ho són. "Donarem suport al projecte del president Mas, i a més demanem el sí a la independència. Sols no anirem, no és l'objectiu", ha explicat.