L'exprimera tinent d'alcalde de Reus, Teresa Gomis (CDC), imputada en el cas Innova, ocuparà aquesta tarda el seu escó en el ple del Congrés i s'incorporarà al grup parlamentari de Convergència i d'Unió, com ha confirmat el seu portaveu Pere Macias als passadissos de la cambra.

Macias ha assenyalat que així ho ha decidit ella mateixa després que Convergència li donés "opció al fet que ella prengués la decisió" d'incorporar-se o no com a diputada al Congrés, tenint en compte la seva imputació, en un moment en el qual els ciutadans estan demanant la "màxima exemplaritat" als seus representants públics.

"Ella creu que ha d'ocupar l'escó que li correspon", ha apuntat el portaveu català, després d'anunciar que la incorporació al Congrés i al grup de Convergència es produirà aquesta tarda.

Teresa Gomis ocuparà l'escó de CDC per Tarragona que va deixar lliure el passat 30 de juny Jordi Jané, nou conseller d'Interior.

Gomis, que va recollir la seva acta de diputada dilluns passat, ha estat immersa en un "procés personal de reflexió" des d'aleshores sobre la conveniència de prendre o no possessió del seu escó.