Diversos càrrecs de partits d'esquerra, com Podemos, IU, Equo i les candidatures municipalistes que van concórrer a les eleccions locals, han posat en marxa una plataforma amb el nom de "Ahora en común" des de la qual conviden a la confluència "per guanyar les eleccions generals".

Aquesta és una invitació que llancen des de la seva pròpia pàgina web, en la qual han penjat un manifest signat, entre d'altres, per l'eurodiputat d'IU José Couso; el diputat de Podem a l'Assemblea de Madrid Isidro López; i el membre del Consell Ciutadà d'aquest partit a la Comunitat madrilenya Diego Pacheco.

"La necessitat d'una candidatura de la gent i per a la gent amb ambició de transformar en comú el nostre país és un clam en els carrers. Ahora en común és el nom d'un somni que batega en el cor d'una ciutadania que anhela el canvi" , diu el manifest d'aquesta "iniciativa ciutadana" que advoca per "la unió de la diversitat" davant d'estratègies com la de Podem.

Mentre que el partit de Pablo Iglesias aposta per presentar-se a les eleccions generals amb la seva pròpia "marca", com va aprovar la seva assemblea fundacional de Vistalegre, Ahora en común assenyala que "és el moment de construir una marea ciutadana per la confluència capaç de continuar amb el camí de canvi dels nous ajuntaments, guanyar les eleccions generals i inaugurar una era de govern de les persones i per a les persones". "Creiem possible i ineludible anteposar el que ens uneix al que ens diferencia, per arribar a un acord al voltant d'una sèrie de punts programàtics de sentit comú que reflecteixin el consens social del nostre temps", afirmen, posant com a exemple l'èxit de les candidatures d'unitat popular en les recents eleccions municipals.