Els grups municipals del PSC i de Ciutadans a l'Ajuntament de Lleida han tancat aquest dijous un acord que implica el compromís de l'equip de govern socialista de no donar suport a la incorporació de la Paeria a l'AMI i de no penjar símbols en espais públics com ara estelades. L'acord s'ha assolit en el marc de la complicada discussió del cartipàs municipal. El PSC disposa de vuit regidors a l'Ajuntament de Lleida, mentre que Ciutadans en té quatre. La suma dels dos no arriba a la majoria absoluta, que és de 14 regidors, en un ajuntament que disposa de 28 escons.

L'acord també preveu l'actualització del reglament d'usos lingüístics vigent des del 2014 "als principis de cooficialitat conforme a les lleis i les diferents resolucions judicials".

L'equip de govern del PSC s'ha compromès amb Ciutadans a no donar suport a cap iniciativa en el Ple municipal "que tingui com a objecte subvertir l'ordre constitucional ni dividir els ciutadans de Lleida", especialment en qüestions relacionades amb el procés sobiranista i en la creació de noves estructures d'Estat. En aquest sentit, el PSC no donarà suport a la incorporació de l'Ajuntament de Lleida a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ni a col·laborar econòmicament amb l'entitat.