Dirigents de diversos partits polítics espanyols d'esquerres han redoblat la pressió a Podem perquè se sumi a una candidatura d'unitat popular per a les pròximes eleccions generals deixant de banda les sigles i imitant el model d'èxit de Barcelona en Comú, Ara Madrid o les Marees gallegues.

Una petició de la qual de moment no fa cas el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, el qual continua convençut que l'estratègia del seu partit d'acudir a les generals amb la seva pròpia marca és l'encertada si el que volen és guanyar.

No ho pensen així els que secunden la iniciativa Ara en comú, entre els figuren càrrecs de Podem, IU i candidatures ciutadanes i que en només 24 hores han aconseguit ja més de 13.000 adhesions al manifest en què apel·len a la confluència de partits, moviments i col·lectius socials en les generals.

"Ara en comú cerca abans de res sumar, no dividir. Animem a totes les persones a que comparteixin aquesta aspiració, sigui quina sigui la seva procedència", subratllen des d'aquesta plataforma a la qual Pablo Iglesias s'identifica amb Esquerra Unida.

El líder de Podem ha assenyalat IU com "l'eix vertebrador" d'Ara en comú i ha llançat un avís als càrrecs públics de la seva formació que donen suport a aquest projecte, als que els ha dit que "canviar d'opció política" és "sempre"respectable en democràcia.

IU té dret a presentar-se a les eleccions amb "el nom que vulgui", segons ha afirmat Iglesias, que no obstant això ha rebutjat aquesta eina perquè creu que no serà l'esquerra sinó "la gent" la que portarà el canvi.