Regió 7

El govern central revisa a l´alça la previsió de creixement però manté la d´ocupació

L'executiu espanyol preveu gastar el 4,4% menys l'any 2016 per la reducció d'interessos del deute i de les prestacions per desocupació

11.07.2015 | 00:00
De Guindos, Sáenz de Santamaría i Montoro, ahir
De Guindos, Sáenz de Santamaría i Montoro, ahir

Més creixement econòmic no necessàriament vol dir més creació d'ocupació. És una de les conclusions del nou quadre macroeconòmic revisat ahir pel Govern, que preveu que el PIB augmenti aquest any un 3,3%, quatre dècimes més que el que va fixar fa tres mesos, mentre que al 2016 el creixement econòmic seria del 3%. Per contra, les perspectives d'ocupació es mantenen respecte a les anteriors previsions, que pronosticaven un increment del 3% anual de llocs de treball tant per al 2015 com per al 2016.
D'altra banda, el Govern va fixar ahir el sostre de despesa pel 2016 en 123.394 milions d'euros, el 4,4% menys que l'any passat, una reducció que l'Executiu ha desvinculat de les retallades i ha lligat a l'estalvi pels menors interessos del deute i a la reducció de la despesa en prestacions per desocupació.
En roda de premsa després del Consell de Ministres, que va aprovar els objectius d'estabilitat pressupostària fins a 2018 i el sostre de despesa per al proper exercici, tant el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, com el d'Economia, Luis de Guindos, van defensar unes projeccions i uns pressupostos emmarcats en l'austeritat perquè "l'augment de la despesa pública va contra la recuperació".
"El Govern no té cap intenció de canviar ni l'orientació ni el contingut de les seves polítiques econòmiques bàsiques, inclosa la pressupostària", va dir Montoro.
El Consell de Ministres també ha actualitzat la taxa d'atur, que ha rebaixat un punt al tancament de 2015 per situar-la en el 21,1%. Aquesta taxa és un punt i mig més baixa que la que hi havia en 2011, a l'inici de la legislatura. D'aquesta manera, si es compleixen els pronòstics, Rajoy tancarà el seu mandat amb 421.000 aturats menys que els que hi havia quan José Luis Rodríguez Zapatero va deixar el càrrec. El titular d'Economia va posar l'accent que aquesta taxa corrobora que l'economia espanyola crearà més d'un milió de llocs de treball. "L'economia espanyola porta vuit trimestres de taxes de creixement positives", la qual cosa, en la seva opinió, indica que es "comença a veure la llum a final del túnel". Sobre l'evolució d'ocupació, el ministre ha dit que és "pràcticament idèntica" a l'establerta al programa d'estabilitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema