Un dels sis bous del cinquè 'encierro' dels sanfermines ha tornat als corrals de la Cuesta de Santo Domingo, on roman per ser traslladat fins a la plaça de toros i ser torejat a la tarda al costat dels seus germans, que han completat la carrera amb normalitat, tot i que amb quatre ferits.

Aquest incident, que té vuit precedents en les primeres dècades del segle XX, s'ha registrat quan, a l'inici de la cursa, l'últim bou de la manada s'ha capgirat poc abans d'on es troba la imatge de Sant Fermí i ha tornat als corrals.

La resta de la manada ha seguit el recorregut protagonitzant diversos moments de perill, i ha provocat quatre ferits per banya de toro.

Després de sospesar la situació, els responsables han decidit fer tornar al toro als corrals del Gas, dels que va sortir ahir a la nit amb els seus germans en el denominat "encierrillo" sense presència de corredors, tot i que aquest matí ho farà sol i en sentit contrari.

Els de José Escolar, ramaderia debutant avui en els tancaments de Pamplona, ??han partit puntuals dels corrals de Santo Domingo, encapçalats pels mansos i amb els sis bous agrupats darrere, encara que poc abans de la trobada amb els mossos el brau que tancava el grup s'ha separat, ha dubtat, i s'ha donat la volta per desfer el camí davant la sorpresa del pastor que el seguia.

La resta ha continuat pujant a bon ritme la Cuesta de Santo Domingo, on ja era evident una major presència de corredors pel cap de setmana, i on els toros ja han començat a donar mostres del seu comportament, amb cornades cap als costats, i a posar distància entre ells.

Un toro moradenc ha agafat el capdavant del grup amb un dels esquellers, seguit per un ramat cada vegada més disgregat, que ha travessat veloç la plaça de l'Ajuntament, on han deixat al seu pas un dels ferits per banya.

A trot pel carrer Mercaders, el toro moradenc ha agafat el revolt de l'Estafeta a gran velocitat, el que li ha fet xocar contra la tanca sense arribar a caure, i en reprendre la carrera s'ha topat contra un mosso, que s'ha vist en dificultats pel cara a cara amb el toro.

A gran velocitat i amb la manada partida en tres grups, els nombrosos corredors han tingut més fàcil acostar-se a les astes dels d'Escolar, que han arribat al tram de Telefónica per protagonitzar un dels moments més tensos de la cursa.

El toro que tancava el grup ha quedat endarrerit en fixar-se en els mossos que abarrotaven la part dreta de la tanca, contra els qui ha arremès i on ha arribat amb les seves astes a dos d'ells.

Després d'uns dramàtics segons, el toro ha reprès finalment la carrera mentre que els ferits han aconseguit, en un dels casos amb ajuda des de darrere de la tanca, sortir del recorregut.

Ja a la plaça, amb aquest últim toro amb les astes ensangonades, la manada ha entrat de mica en mica i sense més incidències als corrals, fins on serà conduït el toro que ha quedat en els corrals de Santo Domingo.