Només una llista única independentista que tingués l'aval de CDC, ERC i la CUP tindria possibilitats d'aconseguir la majoria absoluta en el Parlament (entre 68 i 72 diputats), segons una enquesta publicada a La Vanguardia.

L'escenari canviaria si aquestes formacions es presentessin per separat. En aquest cas, el retrocés conjunt dels partits sobiranistes (que aconseguirien un 44% dels sufragis) rondaria els cinc punts respecte als vots que van obtenir a les eleccions del 2012 i podria suposar la pèrdua de fins a 11 diputats. Amb tot, en cap dels dos escenaris els partits independentistes aconseguirien el 50% dels vots.

L'estudi s'ha fet entre el 6 i el 9 de juliol i ha enquestat prop de 1.000 persones. L'enquesta, que ahir va publicar íntegrament el rotatiu barceloní, té en compte la recent ruptura de CiU i mostra que, en aquest nou escenari, que Unió Democràtica de Catalunya (UDC) es mouria en una forquilla d'entre el 3% i el 4% del vot i assoliria entre tres i sis escons.

De cara als comicis del 27 de setembre, l'enquesta realitzada per Feedback augura que si CDC, ERC i la CUP -que el 2012 van aconseguir el 49% dels sufragis i 74 diputats amb el suport de Solidaritat i UDC- es presentessin per separat reunirien entre 63 i 66 escons.

A més, destaca que el partit liderat per Artur Mas, cediria més de vuit punts i fins a 18 escons respecte al resultat que va obtenir en coalició amb Unió Democràtica de Catalunya a les eleccions del passat 2012.