L'actual president de l'Eurogrup, l'holandès Jeroen Dijsselbloem, ha aconseguit aquest dilluns un suport majoritari dels socis de l'euro per renovar en el càrrec dos anys i mig, imposant-se al ministre d'Economia, Luis de Guindos, únic candidat rival. La votació ha estat secreta i no a mà alçada, com pretenia Espanya.

"Reelegit: Dijsselbloem acaba de ser reelegit com a president de l'Eurogrup", ha informat el Consell a través de Twitter. "Agraeixo als meus col·legues el seu suport i cooperació", ha celebrat Dijsselbloem al seu compte a la mateixa xarxa després de conèixer la seva victòria.

Els ministres de Finances de l'eurozona han triat la continuïtat del ministre holandès que ha hagut de gestionar els moments més durs de la crisi grega. El vot ha estat secret, malgrat que Madrid havia expressat la seva preferència per un vot "transparent".

Dijsselbloem va ser elegit president de l'Eurogrup el gener de 2013 amb l'únic vot en contra d'Espanya. Després d'una forta ensopegada inicial en la gestió del rescat de Xipre, la seva gestió ha estat valorada positivament per la majoria d'estats membres, en particular en les negociacions amb Grècia.

No obstant això, les últimes setmanes de la crisi grega han entelat la seva imatge i fins i tot França, un dels països que li donaven suport, ha deixat veure el seu malestar per considerar que no ha fet prou per recompondre les negociacions després del referèndum.