Les temperatures aniran en augment des d'aquest dilluns i fins a final de setmana per una nova onada de calor, la segona en pocs dies, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. L'episodi, que suposarà viure temperatures extremes, afectarà sobretot a les comarques del centre de Catalunya (Bages i Anoia) i Ponent. S'espera que els termòmetres assoliran els valors màxims entre dijous i divendres tot i que dimecres l´onada de calor ja serà més intensa que l'interior.

L'onada tindrà un efecte acumulatiu respecte a la viscuda durant 13 dies consecutius i que va finalitzar tot just a mitjans de la setmana passada. Per això, Protecció Civil demana seguir les mesures preventives per evitar afectacions sobretot als col·lectius més vulnerables com són els nens, la gent gran i les persones amb malalties cròniques de tipus respiratori o circulatori.

Pel que fa al perill d´incendis forestals, tot i que avui no presenta valors extrems ni molt alts de forma generalitzada, el risc es manté força elevat i creixent arreu del territori degut a l´augment progressiu de les temperatures sobretot a l´interior del país. La situació es veu agreujada per la primera onada de calor que va començar a finals de juny i es va allargar durant dues setmanes i la manca de precipitacions entre la primera i la segona onades de calor d´aquest estiu així com la primavera seca.