Regió 7

Arriba una segona onada de calor que podria tocar sostre entre dijous i divendres

Les temperatures poden ser a partir de dimecres més altres que en l'anterior onada i seran especialment extremes al Bages, a l'Anoia i a Ponent. El risc d'incendis es manté alt

13.07.2015 | 17:21

Les temperatures aniran en augment des d'aquest dilluns i fins a final de setmana per una nova onada de calor, la segona en pocs dies, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. L'episodi, que suposarà viure temperatures extremes, afectarà sobretot a les comarques del centre de Catalunya (Bages i Anoia) i Ponent. S'espera que els termòmetres assoliran els valors màxims entre dijous i divendres tot i que dimecres l´onada de calor ja serà més intensa que l'interior.

L'onada tindrà un efecte acumulatiu respecte a la viscuda durant 13 dies consecutius i que va finalitzar tot just a mitjans de la setmana passada. Per això, Protecció Civil demana seguir les mesures preventives per evitar afectacions sobretot als col·lectius més vulnerables com són els nens, la gent gran i les persones amb malalties cròniques de tipus respiratori o circulatori.

Pel que fa al perill d´incendis forestals, tot i que avui no presenta valors extrems ni molt alts de forma generalitzada, el risc es manté força elevat i creixent arreu del territori degut a l´augment progressiu de les temperatures sobretot a l´interior del país. La situació es veu agreujada per la primera onada de calor que va començar a finals de juny i es va allargar durant dues setmanes i la manca de precipitacions entre la primera i la segona onades de calor d´aquest estiu així com la primavera seca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema