El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, un dels protagonistes de les negociacions d'aquest cap de setmana sobre Grècia, va ser reelegit ahir per ocupar aquest càrrec durant dos anys i mig, enfront del candidat espa-nyol, el ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos. Aquest ha comentat que "les úniques batalles que no es guanyen, són les que no es presenten".

El també ministre de Finances d'Holanda va aconseguir una majoria dels vots dels seus homòlegs dels països de la zona de l'euro per renovar el seu mandat al capdavant del fòrum consultiu informal en què aquests països debaten l'estratègia econòmica, financera i monetària de l'eurozona.

"Agraeixo als meus col·legues el seu suport i cooperació i estic desitjant [començar] un segon mandat com a president de l'Eurogrup", va assenyalar Dijsselbloem. En el tercer Eurogrup celebrat en els últims tres dies a Brussel·les es va prendre la decisió en una votació en què els suports s'han mantingut en secret. Angela Merkel havia assegurat en públic que el seu país donaria el seu suport al candidat espanyol.