Regió 7

La residència cremada a Saragossa va perdre el permís d´obertura el 2012

El govern de l'Aragó li havia retirat l'informe favorable per mancances en el manteniment

14.07.2015 | 00:00

El govern de l'Aragó va retirar el setembre del 2012 l'informe favorable condicionat d'obertura a la residència Santa Fe de Saragossa, incendiada dissabte passat, perquè no havia esmenat les deficiències de manteniment i d'higiene sanitària advertides en una inspecció realitzada el 2011. La consellera de Ciutadania del Govern d'Aragó, María Victoria Broto, va explicar ahir als mitjans de comunicació que la realitat era que hi havia un informe que deia que l'obertura permesa "deixa d'autoritzar-se" i que la residència privada, oberta el juliol del 1997, "no ha complert", si bé va afegir que no es podia haver tancat perquè havia de seguir un procés administratiu. Broto es va reunir amb el conseller de Sanitat d'Aragó, Sebastián Celaya, per analitzar la situació de la residència sinistrada després de l'incendi que va provocar la mort de 8 persones i ferides a 12.
La consellera va assenyalar que s'havia realitzat una primera anàlisi de l'expedient d'aquesta residència, que va obrir les portes el juliol de 1997 amb un informe d'autorització provisional d'obertura favorable, i posteriorment es van realitzar inspeccions el 2006 i 2011 que plantejaven que s'havien d'esmenar algunes qüestions "relacionades amb el manteniment i les condicions higièniques i sanitàries". El 21 de setembre del 2012, en no haver-se esmenat les qüestions plantejades, consta en l'expedient que se li retira l'informe favorable condicionat per l'incompliment d'un mes donat per presentar la documentació, va indicar Broto. Per tant, la residència va tenir al seu dia un informe amb autorització provisional d'obertura, en successives inspeccions es va constatar que havia de resoldre algunes qüestions i finalment hi ha l'informe del 2012 "en el qual es procedeix a retirar l'informe favorable condicionat", va resumir la consellera.
Broto va incidir que ara caldrà estudiar de forma més pausada i "amb prudència i tranquil·litat" quina era la situació d'aquest centre i "veure les raons" de l'expedient, que era "llarg" i del qual ahir es va fer una primera anàlisi ràpida a causa de la tragèdia ocorreguda dissabte passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Un terç dels immigrants de ´la Jungla´ de Calais ja han estat evacuats

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Dimarts plujós, però amb mínimes més altes

Durant el matí poden caure plugims a qualsevol punt del país

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE els pròxims dies

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE els pròxims dies

Els interns que estaven en vaga de fam des d'aquest diumenge l'han abandonat

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

La resolució va ser ratificada per 139 vots a favor, mentre que 96 dirigents es van mantenir...

Enllaços recomanats: Premis cinema